Patří mezi deriváty přírodních látek. C10-18 Triglycerides jsou triestery glycerinu a řetězových mastných kyselin rostlinného původu. Používají se v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu.
V kosmetických produktech funguje tato složka jako změkčovadlo, zahušťovadlo a rozpouštědlo. Má širokou škálu použitelnosti, proto se nachází jak v dekorativní, tak i pěsticí kosmetice. Zlepšuje vzájemnou vazbu složek ve výrobku. Poskytuje pokožce pružnost a ochranu před oxidačním stresem, má antioxidační charakter, zabraňuje dehydrataci pleti.
Tato látka je povolená v certifikované přírodní kosmetice, musí v ní být ale zaručen čistě rostlinný původ.
Komentáře k ingredienci