V kosmetických přípravcích se používá v silně zředěné formě. Funguje jako denaturační prostředek, regulátor pH, či bělící prostředek nejčastěji ve spojitosti s kyselinou glykolovou – AHA kyselinou využívanou v dermokosmetické péči – k hojení akné, na pigmentové skvrny, vrásky, rozšířené póry, jizvy. Ammonium Hydroxide bývá také součástí konvenčních barev na vlasy, podporuje lepší pronikání pigmentace do vlasu tím, že naruší jeho kutikulu.
V koncentrované formě hydroxid amonný způsobí poleptání pokožky, je dráždivý pro oči a dýchací cesty a může být příčinou alergické reakce. Je toxický pro nereprodukční orgány a nervovou soustavu a velmi špatně biologicky odbouratelný, toxický pro vodní ekosystém.
Komentáře k ingredienci