Jako složka se proto často objevuje v kosmetických produktech, např. v parfémech a parfémových vodách.
Extrakt získaný z mořského narcisu (Pancratium maritimum) je kosmetická složka testovaná in vitro a in vivo, která se používá jako součást přípravků určených v péči o pleť, především zralou, pro snížení tvorby a viditelnosti kožních skvrn způsobených nadměrnou nebo nerovnoměrnou produkcí melaninu (v důsledku stárnutí, nadměrného slunění atd…). Přispívá k rozjasnění pokožky.
Jedná se o chráněný druh, v přípravku ELEMENTA_ (italské značky BIOEARTH) je proto používán pouze extrakt z rostlin pocházejících výhradně ze skleníkového pěstování.
Komentáře k ingredienci