Kategorie

Ingredience

Produkty

Makadamiový olej

Macadamia Ternifolia Seed Oil

Makadamiový olej

Stručná historie:
Makadamiový oříšek se podobá našemu lískooříškovému, a lisováním se z něho získává zázračný olej, který má čirou zlatavou barvu. Tyto mini oříšky rostou na stromě jménem Makadamia trojlistá a daří se jím především v teplejších oblastech, jako jsou australské deštné pralesy, Havaj nebo v části Afriky.

Byl nedílnou součástí jídelníčku australských domorodců tzv. Aboriginů.

Složení a léčebné účinky:
Obsahuje velmi důležité vitamíny A, B a E, co se týče minerálu: selen a zinek. Je velmi bohatý na mastné a mononenasycené mastné kyseliny, jako je kyselina Olejová, Palmovitá, Palmitoolejová.

Chrání před nebezpečným oxidačním stresem, díky vitamínu E a redukuje tvorbu volných radikálů.

Makadamiový olej a pleť:
Největší předností je jeho ochranný UV faktor, a ačkoliv se jedná o olej, tak se do pokožky krásně vstřebá. Pokožku udržuje vitální a to díky vzácné kyselině Palmitoolejové, zamezuje jejímu předčasnému stárnutí, pleť nevysušuje, ale hydratuje!

Má protizánětlivé účinky a je vhodný především pro ty, kteří mají kombinovanou pleť, která touží po sjednocení.

Makadamiový olej a vlasy:
Oproti ostatním olejům, má makadamiový olej daleko větší hustotu, je tedy vhodný především pro suché a zničené vlasy. V posledních letech, se stále více přidává do různých ochranných šamponu, nebo kondicionéru.

Vlasy jsou hebké, snadno se rozčesávají.

Zajímavost:
Makadamiové oříšky jsou velmi chutné!

Produkty obsahující Makadamiový olej

Kam pokračovat ve čtení

Hydratační oleje a másla

Hydratační oleje a másla

Horká novinka od italské značky BIOEARTH potěší všechny milovníky přírodních olejů. Čisté přírodní oleje byly, jsou a budou tou nejúčinější péči co do výživy, regenerace a posílení pleti. Nyní je jejich síla umocněna o hydratační složku tzv. hydrolát. Propojením oleje a hydrolátu vzniká jedinenčná konzistece, bohatá na aktivní látky, s vyšší hydratační schopností a snažší prostupností do pleti než je tomu u běžných olejů. Pleť si tak plně užívá všech benefitů oleje, bez pocitu těžkosti a mastnoty.

Ropa v kosmetice

Ropa v kosmetice

Možná si říkáte, co má ropa společného s kosmetikou? Velmi mnoho. Název ropa přímo ve složení kosmetiky nenajdete, schovává se za jiné názvy - parafín, minerální olej, vazelína, Propylen glycol. To jsou tzv. deriváty, které se oddělují právě při zpracování ropy. Jsou levnou náhražkou za kvalitní přírodní oleje, vosky a másla. Dopřejte sobě, své pleti, tělu to nejlepší. Vždyť jde o Vás, o Vaše zdraví, o Vaše peníze!

Míchání různých kosmetických značek

Míchání různých kosmetických značek

Často se setkám s tím, že lidé používají a mixují desítky různých značek v domnění, že své pleti udělají dobře. Opak je pravdou. Kombinování a míchání velkého množství různých značek pleti v žádném případě nesvědčí. Pleť potřebuje řád a pravidelnost. Skákání z jednoho produktů na druhý a míchání konvenční syntetické kosmetiky s přírodní výsledky nepřinese.

Komentáře k ingredienci

Odebírejte novinky a zajímavosti

Odhlásit se můžete kdykoliv!

UKLÁDÁM..

Váš e-mail byl úspešně uložen. Děkujeme.

Novinky rovnou na váš e-mail

Novinky rovnou na váš e-mail
Musíte souhlasit s podmínkami pro zasílání newsletteru!
UKLÁDÁM..

Děkuji, nemám zájem

Váš e-mail byl úspešně uložen. Nyní již zbývá jen otevřít svůj e-mail a potvrdit odběr newsletteru.

x