Kategorie

Ingredience

Produkty

Oxid Titaničitý

Titanium Dioxide

Oxid Titaničitý

Stručná historie:

Nejprve je potřeba zmínit, že se jedná o anorganickou sloučeninu a to titanu a kyslíku. V přírodě se titan získává průmyslovou těžbou z  minerálů a to nejčastěji z anatasu nebo rutilu.

Ovšem, po jeho vytěžení může docházet k tomu, že oxid titaničitý bude obsahovat různé nečistoty, jako např. železo. Oxid titaničitý tedy musí následně poté projít syntetickým čištěním, aby splnil testy zdravotní nezávadnosti a tudíž se mohl používat jako přísada do kosmetických přípravků.

Oxid Titaničitý a pleť:

Používá se tedy jako pigment a to hlavně díky svým vlastnostem, jelikož má vysoký jas a bod lomu. Navíc poskytuje neprůhlednost barev u kosmetických produktů.

V přírodní či dekorativní kosmetice plní stejnou funkci jako oxid zinečnatý a to ochranu proti UV záření.

Zajímavost: JE POVOLENOU LÁTKOU PRO výrobu PŘÍRODNÍ ORGANICKÉ KOSMETIKY. Navíc je vhodný pro osoby, kteří trpí citlivou pletí.

Minerální filtry jako je oxid zinečnatý a oxid titaničitý méně zatěžují životní prostředí, nejsou hrozbou pro mořský svět na rozdíl od chemických filtrů, které jsou skutečnou toxickou zátěží pro mořský svět a korálové útesy.

Produkty obsahující Oxid Titaničitý

Kam pokračovat ve čtení

Hydratační oleje a másla

Hydratační oleje a másla

Horká novinka od italské značky BIOEARTH potěší všechny milovníky přírodních olejů. Čisté přírodní oleje byly, jsou a budou tou nejúčinější péči co do výživy, regenerace a posílení pleti. Nyní je jejich síla umocněna o hydratační složku tzv. hydrolát. Propojením oleje a hydrolátu vzniká jedinenčná konzistece, bohatá na aktivní látky, s vyšší hydratační schopností a snažší prostupností do pleti než je tomu u běžných olejů. Pleť si tak plně užívá všech benefitů oleje, bez pocitu těžkosti a mastnoty.

Ropa v kosmetice

Ropa v kosmetice

Možná si říkáte, co má ropa společného s kosmetikou? Velmi mnoho. Název ropa přímo ve složení kosmetiky nenajdete, schovává se za jiné názvy - parafín, minerální olej, vazelína, Propylen glycol. To jsou tzv. deriváty, které se oddělují právě při zpracování ropy. Jsou levnou náhražkou za kvalitní přírodní oleje, vosky a másla. Dopřejte sobě, své pleti, tělu to nejlepší. Vždyť jde o Vás, o Vaše zdraví, o Vaše peníze!

Míchání různých kosmetických značek

Míchání různých kosmetických značek

Často se setkám s tím, že lidé používají a mixují desítky různých značek v domnění, že své pleti udělají dobře. Opak je pravdou. Kombinování a míchání velkého množství různých značek pleti v žádném případě nesvědčí. Pleť potřebuje řád a pravidelnost. Skákání z jednoho produktů na druhý a míchání konvenční syntetické kosmetiky s přírodní výsledky nepřinese.

Komentáře k ingredienci

Odebírejte novinky a zajímavosti

Odhlásit se můžete kdykoliv!

UKLÁDÁM..

Váš e-mail byl úspešně uložen. Děkujeme.

Novinky rovnou na váš e-mail

Novinky rovnou na váš e-mail
Musíte souhlasit s podmínkami pro zasílání newsletteru!
UKLÁDÁM..

Děkuji, nemám zájem

Váš e-mail byl úspešně uložen. Nyní již zbývá jen otevřít svůj e-mail a potvrdit odběr newsletteru.

x