Kategorie

Ingredience

Produkty

Registrujte se a získejte
100 Kč na první nákup
Peníze za věrnost
Poradenství
Slevy
Akce
Registrujte se a získejte 100 Kč na první nákup

Thaumatococcus Danielli Fruit Extract

Thaumatococcus Danielli Fruit Extract

Thaumatococcus Danielli Fruit Extract

Thaumatococcus danielli je rostlinný druh z Afriky známý tím, že je přirozeným zdrojem thaumatinu, intenzivně sladké bílkoviny, která je zajímavá při vývoji sladidel. Při konzumaci dužnaté části ovoce se tato molekula naváže na chuťové pohárky jazyka a způsobí, že kyselá jídla chutnají sladce. Je to velká, oddenková, kvetoucí bylina pocházející z deštných pralesů západní Afriky od Sierry Leone po Demokratickou republiku Kongo. Je to také zavlečený druh v Austrálii a Singapuru.

Dorůstá do výšky tří až čtyř metrů a má velké papírové listy dlouhé až 46 centimetrů. Nese světle fialové květy a měkké plody obsahující několik lesklých černých semen. Ovoce je pokryto dužnatým červeným arilem, což je část, která obsahuje thaumatin. Ve svém původním sortimentu má rostlina kromě aromatizace řadu využití. Pevné řapíky listů se používají jako nástroje a stavební materiály, listy se používají k balení potravin a listy a semena mají řadu tradičních léčivých použití. Tato rostlina má antimikrobiální vlastnosti.

Nejoblíbenější použití T. danielli je jako sladidlo. Aril obsahuje netoxický, intenzivně sladký protein zvaný thaumatin, který je nejméně 3000krát sladší než sacharóza. V západní Africe se aril tradičně používá ke slazení chleba, překvašeného palmového vína a kyselých jídel. Od poloviny 90. let 20. století se thaumatin používá jako sladidlo a zvýrazňovač chuti v potravinářském a cukrářském průmyslu. Nahrazuje syntetická sladidla a používá se jako nekalorické přírodní sladidlo. Thaumatin není sacharid, proto je ideálním sladidlem pro diabetiky.

Semena T. daniellii také produkují želé, které nabobtná na 10násobek své vlastní hmotnosti, a proto poskytuje náhradu za agar.

V tradičním lékařském použití se míza z listů používá jako protijed proti jedům, bodnutí a kousnutí. Míza z listů a kořenů se používá jako sedativum a k léčbě šílenství.
Zdroj: Wikipedie

Produkty obsahující Thaumatococcus Danielli Fruit Extract

Kam pokračovat ve čtení

Zhoršuje se Vám se sluncem pleť – ucpané póry, akné?

Zhoršuje se Vám se sluncem pleť – ucpané póry, akné?

Jedna z možných příčin je každodenní používáních ochranných krémů s SPF a jejich nedostatečné večerní vymytí /odlíčení. Nepodceňujte večerní čištění. Voda, tonikum nebo micelárka nestačí! Vždy provádějte 2 krokové čištění. Ochranné krémy obsahují různé filtry a bohužel často i silikony, minerální oleje, vazelínu, PEG, PPG... To vše pokožku nadmíru zatěžuje a proto je zapotřebí věnovat zvýšenou pozornost nejen čištění, ale i samotnému výběru ochranného krému s SPF. To vše a mnohem více se dozvíte v tomto článku.

Překombinovaná péče, jedna z příčin problémů s pletí.

Překombinovaná péče, jedna z příčin problémů s pletí.

Kombinování mnohdy desítek přípravků různých značek je bohužel trend, se kterým se setkáváme stále častěji. Hezký obal, cena nízká ( není co ztratit) nebo extrémně vysoká ( to musí fungovat), v rukou sledovaného influencera jsou super lákadlem. Je těžké odolat, co když bude tenhle krém skutečně takový zázrak? Věřte, že i zde platí, v jednoduchosti je krása. Na co si dát pozor? Proč nekombinovat a nevrstvit více přípravků najednou?

Jaký jste fototyp a který stupeň SPF zvolit?

Jaký jste fototyp a který stupeň SPF zvolit?

Ochrana kůže před UV zářením není jen letní záležitost kdy jsme u moře, u bazénu nebo se vystavujeme sluníčku. Tvář / obličej bychom měli chránit celoročně a tělo podle dané situace a potřeby. Jak vybrat vhodný opalovací přípravek? Jaký SPF faktor je pro Vás ten nejvhodnější? Jaký jste fototyp? Zjistěte víc a užijte si slunných dní na maximum bez rizika spálení či podráždění.

Komentáře k ingredienci

Odebírejte novinky a zajímavosti

Odhlásit se můžete kdykoliv!

UKLÁDÁM..

Váš e-mail byl úspešně uložen. Děkujeme.

Využíváme soubory cookies!
Aby náš web fungoval přesně tak, jak má, využíváme soubory cookies, které zpracováváme podle zásad ochrany osobních údajů. Další informace o využití cookies souborů naleznete zde.