Jako kosmetická ingredience je známá ve formě bílého prášku bez zápachu, která má hydratační, regenerační či keratolytické účinky.
Allantoin je metabolickým meziproduktem většiny organismů, včetně zvířat, rostlin a bakterií. Nachází se v kosodřevině, kaštanu, cukrové řepě, heřmánku, tabákovém semenu, pšeničných klíčcích a moči savců.
Pro kosmetické účely se buď izoluje z těchto zdrojů, nebo se vyrábí chemickou cestou, ale i tak se jedná o bezpečnou, netoxickou látku. Allantoin se používá hlavně v kosmetice osobní hygieny, do očních přípravků, přípravků vlasové péče a dentální hygieny, ale také do dekorativní kosmetiky [1].
Komentáře k ingredienci