V kosmetice se hodí do široké škály výrobků, jako např. krémy, přípravky na čištění pleti, šampony nebo tělová mléka. Může být používán jako náhrada glycerinu, má hydrofilní vlastnosti – pomáhá zvlhčovat a hydratovat pokožku. Díky své schopnosti vázat vlhkost zabraňuje vysychání, takže napomáhá zvýšit obsah vody v pokožce, ale i v produktech samotných, bývá tak používán také jako složka zvyšující účinek dalších konzervantů a má i antioxidační, antiseptické a konzervační vlastnosti.
Laktát sodný je mimořádně dobře snášen, a mohou jej používat i osoby s alergií na mléko, mléčný protein totiž neobsahuje.
Komentáře k ingredienci